We laten ze niet staan!

WeHelpen doet mee aan de Campagne “Laat ze niet staan” van Samen dementievriendelijk.

Binnen onze organisatie verzamelen wij steunbetuigingen onder  medewerkers en bezoekers voor een dementievriendelijke samenleving, waarvoor wij en Samen dementievriendelijk ons hard maken. Want er leven op dit moment in Nederland 270.000 mensen met dementie. Het wordt volksziekte nummer 1 en dus krijgen we er allemaal mee te maken; op ons werk, in de straat of in onze familie.

Wil je meedoen? Ga dan naar Laatzenietstaan en teken de steunbetuiging voor een dementievriendelijke samenleving.

Samen zetten ruim honderd andere organisaties, vijfenzeventig AH-filialen en meer dan 150 ambassadeurs zich in om tijdens de campagneweken, 28 augustus tot 18 september, zoveel mogelijk steunbetuigingen op te halen. Deze actie is onderdeel van de Campagne ‘”Laat ze niet staan”’, waarbij Samen dementievriendelijk door middel van een campagnefilmpje duidelijk maakt dat een dementievriendelijke samenleving hard nodig is.

Het tijdstip voor de campagne is niet toevallig gekozen. Met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in het vooruitzicht is dit het moment om aandacht te vragen voor een dementievriendelijke samenleving, Hoe groter het aantal steunbetuigingen, hoe sterker het pleidooi bij gemeenten om meer begrip, aandacht en betere hulp te bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Samen dementievriendelijk is een samenwerking van Alzheimer Nederland, pensioenorganisatie PGGM en het Ministerie van VWS, in het kader van het Deltaplan Dementie. Bij de actie ‘Laat ze niet staan’ is ook WeHelpen betrokken.