'Laat ze niet staan': aantal aanmeldingen verdubbeld!

De campagne ‘Laat ze niet staan’ van Samen dementievriendelijk heeft alle verwachtingen overtroffen. Tussen 28 augustus en 8 oktober waren op verschillende TV-zenders en via social media spotjes en advertenties te zien. Daarin zag men een man met dementie op straat die het even niet meer wist en waar verschillende omstanders op reageerden. Mensen werden opgeroepen om een dementievriendelijk Nederland te steunen. In de campagneperiode gaven 32.000 mensen hun steun door middel van ingevulde kaartjes en directe aanmeldingen op samendementievriendelijk.nl. 

Verdubbeling
Na de campagne kwam het totaal op ruim 64.000 aanmeldingen. Alle vrijwilligers, bedrijven, ambassadeurs en andere betrokkenen die hebben bijgedragen aan deze campagne: bedankt!   

Per provincie
Naar verhouding zijn de meeste steunbetuigingen opgehaald in de provincie Utrecht. Met name inwoners uit de gemeente Utrecht, Amersfoort en Zeist meldde zich aan op de site. Op de tweede plaats staat de provincie Drenthe. Daar was de gemeente Assen verantwoordelijk voor de meeste inschrijvingen. Als we kijken naar de absolute aantallen dan springt provincie Zuid-Holland er uit. Deze provincie was goed voor meer dan 6.000 steunbetuigingen. 

Training 
Onze wens is dat alle mensen die een dementievriendelijk Nederland steunen, een training ‘GOED omgaan met dementie’ doen. Dat kan eenvoudig online. Want hoe fijn is het als steeds meer mensen dementie herkennen en weten hoe ze iemand met dementie kunnen helpen? De komende maanden roepen we daarom zoveel mogelijk mensen op om deze training of één van de branchetrainingen te doen. Ook voor gebruikers van wehelpen.nl ontwikkelen we een speciale training. Want zorgen voor een naaste met dementie hoef je zeker niet alleen te doen.